CHP'li Deniz: 'ÇAYKUR İşçisinin Kadro Sorununu Biz Çözeceğiz'

CHP Rize Milletvekili Aday adayı Saltuk Deniz yaptığı açıklamada ÇAYKUR İşçilerinin kadro sorununu çözeceklerini söyledi.

Yayın: 10 Mart 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.03.2023 16:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
256 okunma
Google News

CHP Rize Milletvekili Aday adayı Saltuk Deniz ÇAYKUR İşçilerin kadro sorununu çözeceklerini belirtti. Deniz açıklamasında, “ÇAYKUR' da Mevsimlik işçi olarak çalışan kardeşlerimiz merak etmeyin bu iktidar sorununuzu çözmezse 13.Cumhurbaşkanı adayımız Bay Kemal'in sözü var çözecek. Onun sözü bizim sözümüzdür” dedi.

“12 AY AŞ VE İŞ ÇAYKUR İŞÇİLERİNİN EN DOĞAL HAKKIDIR”

AKP Hükümetinin ÇAYKUR işçisini kadro konusunda sürekli oyaladığını kaydeden CHP Rize Milletvekili Aday adayı Saltuk Deniz, “Daha öncede bu konuyu sürekli gündeme getirdik. ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçilerin kadro sorununu çözün. Her çalışanın 12 ay aş ve iş talebi en temel hakkıdır. Geçici mevsimlik işçi diye bir şey olmaz. Elbette ki mevsimlik ve geçici yapılan işler vardır. Ama bu işlerin olması çalışanların mevsimlik veya geçici olarak çalışmaya mahkûm edilmeleri demek değildir. Devlet her çalışan vatandaşın 12 ay eksiksiz çalışmasını ve aşının olmasını sağlamak buna ilişkin çalışma kuralları ve olanakları yaratmak zorundadır. Bizim düşüncemiz budur. Bu düşünceden baktığımızda ÇAYKUR' da çalışan mevsimlik ya da geçici işçilerin en doğal hakkı da 12 ay çalışmak ve 12 ay aş sahibi olmaktır. Bu sorun ÇAYKUR' da mevsimlik yâda geçici olarak çalışanların talepleri yani onların görüşleri de alınarak çözülmelidir” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.