Mahalle halkı Ünye Tersanesi’nden şikayetçi

Ünye Tersanesi’nde büyütme ve ek çalışmalar yapılırken gemi onarımı ve boyaması nedeniyle mağdur olduklarını belirten Cevizdere Mahalle halkı şikayette bulundular.

Yayın: 16 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.02.2023 15:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
186 okunma
Google News

Coşkun ÖZBUCAK

Ordu Ünye ilçesinde Cevizdere Mahallesi halkı zaman zaman tersaneden, zaman zaman çimento fabrikasından ve diğer sanayi tesislerinden dolayı rahatsızlıklarını dile getirdikleri halde çözüm bulunmadığından şikayetçi. Cevizdere Mahallesi’nde yaşayan Ordu Çevre Derneği üyesi Ceyhan Aksu, tersanede gemi boyaması yapıldığında balkonlarının, araçlarının boya olduğunu, kokudan dolayı zehirlendiklerini dile getirdi. Mahalle halkı olarak şikayet dilekçesi hazırlayarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ve Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne gönderdiklerini söyledi.

Dayanacak gibi değil
Verdikleri dilekçe ile şikayetlerini dile getirdiklerini ve çözüm beklediklerini belirten Ceyhan Aksu, “Tersanenin ilk kuruluşundan başlayarak şikayetlerimizi dile getirdik. Artık dayanılacak gibi değil. Karayoluna yakın evler ve bahçelerimi, araçlarımız gemi yapım ve onarımı sırasında pas ve boyamasından etkileniyor. Tersanede bizleri koruyan bir önlem alınmadan çalışma yapıyorlar. Kanserojen zehirliler (boya, pas gibi) yağmur, rüzgar ve doğal durumda evlerimize, araçlarımıza, bahçemize kadar ulaşıyor. Yaşlılarımız daha fazla etkileniyor. Haslıklar başladı.” dedi.

Takipçisi olacağız
Dilekçelerinin kurumlara ulaştığını belirten Aksu, “Dilekçemizi postayla gönderdikten birkaç gün sonra telefonla OBB’den beni aradılar. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne havale ettiklerini söylediler. Bizler Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne de dilekçe gönderdik. Dilekçemizin takipçisi olacağız. Artık dayanacak gücümüz yok. Önlem alınmazsa hukuksal ve diğer haklarımızı kullanacağız.” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.