EMEP, “Depremzedelerin borçları silinmeli.”

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, devletin vergileri, şirketlerin de fatura ödemelerini ertelemelerini eleştirerek, “Depremde insanlarımız öldü, evleri yıkıldı hala borçları silme yerine ertelemeden söz ediliyor. Bu açgözlülüktür.”

Yayın: 16 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.02.2023 15:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
94 okunma
Google News

Coşkun ÖZBUCAK

Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan depremim yıkımı ve şoku geçmeden hükümet ve holdingler mağdur olan halka bir şok daha yaşatıyor.” diyen Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde verir gibi depremzedelerin vergi borçlarının ertelendiğini açıkladı. Ardından başta telefon, elektrik, doğalgaz şirketleri başta olmak üzere deprem bölgesindeki yurttaşların borçlarını ertelediklerini açıkladılar. Utanılacak bir durum. Bu ne açgözlülük. İnsanlar can mal derdinde iken bile hükümet ve şirketler alacaklarından vazgeçmiyorlar.” diyerek tepki gösterdi.

Erteleme değil, silinmeli
Vergi, elektrik, su, doğalgaz, telefon borcu olanlar ölmesine rağmen borçların iptal edildiğinin duyurulmasını eleştiren Kaya, “Kapitalist sistem ve gelenek insanların can ve mal derdine düştüğü bir felakette de sömürüsüne devam ediyor. Ölen insanlardan borçlarını geride kalan varsa acı içinde olan evi ya da eşyası kalmayan insanlardan mı alacaklar? Yazıklar olsun. Emek Partisi olarak borçların ertelenmesi değil silinmesi gerektiğini yeniden vurguluyoruz. Bu da yetmez, depremzedelere ev, iş, sağlık ve maddi destek sağlanmalıdır.” dedi.

Sesimizi yükseltelim
Seçimin ertelenmesinin dillendirilmesini eleştirerek, iktidarın seçimlerden kaçma isteğine izin vermeyeceklerini vurgulayan Kaya, “Tepkimizi yükseltmezsek iktidar da sermaye güçleri de yükü halkın sırtına yıkmaya devam edecek. Depremzedelere yönelik seferberlik olması gerekirken mağduriyete yeni bir mağduriyet ekleme anlamına gelen borçların ertelemesi kararı iptal edilmeli, borçlar silinmelidir.” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.