İYİ Parti Ardeşen İlçe Örgütünden Kaymakam ve Belediye Başkanına Çağrı

İyi parti Ardeşen ilçe başkanı Mehmet Zeki Demiroğlu ilçeden deprem bölgelerine yapılacak olan yardımlarla ilgili koordinasyon eksikliği olduğunu ifade ederek ilçe kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve bütün sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırdı.

Yayın: 15 Şubat 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.02.2023 17:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
80 okunma
Google News

“81 İLDE RUHSAL YIKIM YAŞANDI”

Başkan Demirkol şunları söyledi: Yaşadığımız felaketin boyutunu acılarını sonuçlarını ve bundan sonraki yansımalarını ne alfabedeki harfler ne kelimeler nede cümlelerle anlatabilmek mümkün değil. Ne yazık ki cennet ülkemizin coğrafi konumundan dolayı bu ve buna benzer afetler ne ilk nede son olacak bizler bu gerçeklerle ve kararlılıkla önlemlerimizi alarak yaşamaya devam etmek zorundayız. Ülkemizde 10 ilde yaşanan yıkıcı deprem ve 81 ilde yaşanan ruhsal yıkımların en kısa sürede sarılmasını temenni ediyorum. Bu vatanın bir evladı olarak millet olarak gösterilen hassasiyet bu acılı günümüzde hepimizin göğsünü kabarttı

“ÇOK ETKİLİ ORGANİZASYON YAPILAMADI”

İlçemiz adına Bu felakete şahitlik ettiğimiz bu süreçte çok önemli bir eksiğimizin olduğunu fark ettik, İlçemizden onlarca hatta yüzlerle ifade edilebilecek kadar çok genç kardeşlerimiz kendi çabalarıyla depremzedelere bir merhem olabilmek adına yarışırcasına kendi imkânlarıyla koştular. Gidiş organizasyonları afet koordinasyon merkezi tarafından planlanmaya çalışıldıysa da çok etkili olmamış ve çoğu bireysel hareket etmiştir bu durum daha çok enerji harcamalarına karşın daha az yarar sağlayabilmelerine neden olmuştur. İşte tamda bu noktada coğrafyamızın gerçeğini değiştiremediğimize göre ve bu tür afetler olsun heyelan sel benzeri afetler olsun hatta ağır trafik kazalarında olsun ilçemizde organize eğitimli ve malzeme yönünden donanımlı olarak bilinçli kontrollü bir ekip oluşturabilecek potansiyelimiz vardır.

“KAYMAKAMLIK BELEDİYE VE STK GÖREVE ÇAĞRIYORUM”

Bu nedenle başta Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı öncülüğünde bütün sivil toplum kuruluşlarının desteği ile ilçemizde komşu ilçemizde olduğu gibi AKUT veya benzeri arama kurtarma ekibi kurulması bundan sonraki olumsuzluklarda organize hareket kabiliyeti ile daha çok cana ve mala dokunmamıza vesile olacaktır. Bu konuda Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve bütün sivil toplum kuruluşlarını göreve davet ediyorum"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.